6B:n leirikoulu Piispalassa

Olimme leirikoulussa Piispalassa 12.-14.9.2016.

Piispala sijaitsee Jyväskylän pohjoispuolella Kannonkoskella. Bussilla Helsingistä Kannonkoskelle kesti n. 5 tuntia.

Kun pääsimme perille olimme nälkäisiä ja menimme suoraan syömään. Lounaan jälkeen kiiruhdimme tekemään leiripaitoja. Leiripaidat valmistuivat parissa tunnissa, jonka jälkeen lähdimme draamatyöpajalle.

Draamatyöpajassa juttelimme terveydestä ja hyvästä elämästä.

Draamatyöpajan jälkeen menimme etsimään majoitusmökkejämme. Kun olimme majoittautuneet, lettuiltapala odotti meitä jo laavulla. Letut maistuivat pitkän päivän jälkeen oikein hyviltä ja mukava yhdessäolo kruunasi illan.

Seuraava päivä aloitettiin ekokorun teolla. Ekokoruja valmistettiin esim. palapelinpaloista ja Piispalaan jääneistä vaatteista. Siellä valmistui kaikenlaisia asusteita ja tavaroita kuten rannekkeita ja avaimenperiä. Ekokorun jälkeen oli vähän vapaa-aikaa.

Klo 12.30 alkoi stunt-rata, jossa oli erilaisia esteitä ja ratoja, jotka piti päästä läpi. Aluksi se oli melko hankalaa, mutta parin harjottelukerran jälkeen se alkoi sujua. Lopuksi meidät jaettiin vielä kahteen ryhmään ja kilpailimme siitä, kumpi joukkue selvittää radan nopeiten.

Radan jälkeen meillä oli jousi- ja ekoaseammuntaa. Ammunnassa tarvittiin tarkkuutta ja keskittymiskykyä.

Ammunnasta siirrymme joko temppuradalle tai tenniskentälle viettämään vapaa-aikaa.              Ja sieltä syömään ennen uimista tai keilailua.

Uimassa ja keilailussa vierähtikin koko iltapäivä, joista kävelimme järven rantaan saunomaan.

Saunominen kesti noin tunnin ensin tytöillä ja sitten pojilla. Saunomisen jälkeen kokoonnuimme paistamaan makkaroita ja vaahtokarkkeja pikku mökkiin saunan läheisyyteen.

Viimeinen päivä alkoi huoneiden siivouksella. Kun huoneet olivat järjestyksessä, suuntasimme leiriolympialaisiin.

Olympialaisten lajit eivät olleet aivan tavallisia, vaan siellä oli esimerkiksi “miinakenttä” jonka läpi piti päästä silmät sidottuina niin, että ryhmäläiset ohjeistivat sinua.

Leiriolympialaisten jälkeen oli viimeinen lounas ja huoneiden luovutus.

Kävimme vielä ostamassa viimeiset herkut kotimatkalle ja suuntasimme kotia kohti.

Harmillisesti n. 4 tunnin ajomatkan ja pysähdyksen jälkeen, bussimme hajosi Linnanmäen eteen Sturenkadulle. Onneksi bussi kuitenkin käynnistyi n. 10 minuutin kuluttua uudestaan ja pääsimme koululle.

Kaikilla oli oikein mukava leirikoulu ja olisihan se voinut olla hieman pidempikin. 🙂