Hopeaa jalkapallossa

Töölön ala-asteen joukkue otti kevään 2018 toiseksi viimeisen kouluviikon tiistaina pelatussa 3.-4. luokkien koulujenvälisessä jalkapalloturnauksessa upean kakkossijan! Tällä kertaa hopeaa ei tosin jaettu mitalien muodossa vaan pokaalina, jonka joukkue sai kotiintuomisiksi Pukinmäessä pelatusta turnauksesta.

Itse turnaus pelattiin Pukinmäen urheilupuiston hiekkakentillä, aurinkoisessa säässä ja erittäin hienon ja positiivisen urheiluhengen vallitessa. Tapahtumassa oli mukana 12 joukkuetta, jotka oli jaettu kolmeen neljän joukkueen alkulohkoon.

Töölön ala-asteen edustava joukkue vuosimallia 2018.

Töölön joukkue voitti tiukoissa alkulohkoväännöissä ensin Ruoholahden 3-1 ja sitten Lauttasaaren 2-1, mikä takasi hyvät lähtöasetelmat viimeiselle ottelukierrokselle. Tämä ehkä hieman pehmitti Töölön joukkuetta, sillä kun se seuraavaksi kohtasi Haagan kakkosjoukkueen, tekikin vastustaja ottelusta varsin tuskaisen, mutta tasatulos 2-2 riitti varmistamaan Töölölle lohkovoiton ja suoran pääsyn puolivälieriin.

Puoliväerissä vastaan asettui Suomalais-venäläinen koulu, jonka Töölö voitti melko selvästi 6-3. Tämä oli myös Töölön osalta maalirikkain ottelu koko turnauksessa, kun kahteenkymmeneen minuuttiin paukutettiin siis yhteensä yhdeksän maalia.

Välierässä kotijoukkue Pukinmäki tarjosi suoraviivaisella pelitavallaan kovan vastuksen, mutta loppujen lopuksi Töölö pysyi hieman edellä loppuun asti ja otti finaalipaikan lukemin 4-3.

Loppuottelu Haagan ykkösjoukkuetta vastaan oli varsin laadukasta jalkapalloa ja pysyi tasaisen jännittävänä loppuun saakka, päättyen lopulta maalittomaan tasapeliin. Näin ratkaisu siirtyi rangaistuspotkukilpailuun, jossa Töölö siirtyi heti aluksi 1-0 -johtoon, mutta lopulta Haaga käänsi kisan itselleen luvuin 1-2, eritoten erinomaisesti torjuneen maalivahtinsa ansiosta.

Kaiken kaikkiaan turnauspäivä oli hieno ja miellyttävä tapahtuma, kun Töölön joukkue paitsi menestyi upeasti, myös käyttäytyi hienosti koko päivän ja osoitti hyvää ja kannustavaa urheilumieltä kaikkia kohtaan!

Kiitos kivasta päivästä koko joukkueelle ja onnea ansaitusta hopeasta!

Heti hävityn pilkkukisan jälkeen ei vielä kovin hymyilyttänyt, mutta kotimatkalla palkinnoksi saatu mahtipokaali jo kiinnosti.